top of page

Ακολουθήστε μας!!

Τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου και

η απόστασή τους από τη Villa Amanti

Άγιος Βλάσιος

10 χιλιόμετρα, 20 λεπτά

Ο Άγιος Βλάσιος είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στο κεντρικό Πήλιο, που περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και είναι διακοσμημένο με παραδοσιακά κτίρια. Ο Άγιος Βλάσιος βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχώνια και τον Άγιο Γεώργιο, σε μια όμορφη διαδρομή με πυκνές φυλλωσιές και τρεχούμενα νερά, μόλις 10 χιλιομέτρα από τη Villa Amanti.

Άγιος Γεώργιος

9 χιλιόμετρα, 15 λεπτά

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, που βρίσκεται μόλις 9 χιλιόμετρα από Villa Amanti, είναι ένα μικρό, αλλά παρ' όλα αυτά πανέμορφο χωριό του Πηλίου. Τα σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά κατά μήκος της πλούσιας σε βλάστηση πλαγιάς του βουνού, με απερίσπαστη θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο. Επίσης, είναι το ψηλότερο χωριό του Πηλίου, χτισμένο σε υψόμετρο 620μ, με μερικά σπίτια να φθάνουν ακόμη και τα 700μ.

Άγιος Λαυρέντιος

17 χιλιόμετρα, 30 λεπτά

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Είναι μια ορεινή περιοχή μοναδικής ομορφιάς στο κεντρικό Πήλιο, μόνο 20 χιλιόμετρα από τη Villa Amanti, με εξαιρετική θέα προς τον Παγασητικό. Το όνομα του προέρχεται από το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, το οποίο χτίστηκε αρχικά από Βενεδικτίνους μοναχούς κατά τη διάρκεια της τέταρτης σταυροφορίας.

Αργαλαστή

22 χιλιόμετρα, 30 λεπτά

Σε απόσταση 22 χιλιόμετρων από τη Villa Amanti, βρίσκεται η περίφημη Αργαλαστή, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό που έχει πάρει επάξια τον τίτλο της πρωτεύουσας του Νοτίου Πηλίου. Ένας τόπος κυριολεκτικά πνιγμένος μέσα σε πλούσια βλάστηση, που αποτελείται κυρίως από ελαιώνες και άγρια δάση τα οποία δένουν τέλεια με τα πολλά αξιοθέατα και τις ανέσεις που προσφέρει το χωριό.

Άφησσος

12 χιλιόμετρα, 20 λεπτά

Η Άφησσος είναι ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου, μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα σε πλούσια φύση στα παράλια του Παγασητικού και είναι διάσημη για τις παραλίες της: Αμποβό με πολύχρωμα βότσαλα, Καληφτέρη και Λαγούδι με αμμώδεις ακτές και κρυστάλλινα νερά.

Βυζίτσα

15 χιλιόμετρα, 20 λεπτά

Η Βυζίτσα είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό του Πηλίου, ανάμεσα στις Μηλιές και τον Άγιο Γεώργιο, σε υψόμετρο 450 μέτρων και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη Villa Amanti. Στο χωριό αυτό μπορεί κανείς να θαυμάσει την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με τα πολλά αναπαλαιωμένα αρχοντικά που υπάρχουν, αλλά και την εντυπωσιακή πλατεία όπου καταλήγει το κεντρικό καλντερίμι.

Ζαγορά

47 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 15 λεπτά

Η όμορφη Ζαγορά, το μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό του Πηλίου, είναι μια ορεινή περιοχή, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Βρίσκεται 47 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti, στις κατάφυτες ανατολικές πλαγιές του Πηλίου και έχει θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος.
Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το χωριό είναι χωρισμένο σε 4 συνοικίες: Περαχώρα, Αγία Κυριακή, Άγιος Γεώργιος και Μεταμόρφωση, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Λαύκος

30 χιλιόμετρα, 45 λεπτά

Μεταξύ των 24 χωριών του Πηλίου, είναι ο Λαύκος, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό του νοτίου Πηλίου, με υπέροχη θέα προς το λιμάνι του, τη Μηλίνα και τον Παγασητικό Κόλπο. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti, ένας τόπος που μαγεύει τον επισκέπτη διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα πέτρινα κτίσματα, τα παλιά αρχοντικά, τα λιθόστρωτα δρομάκια, τις παραδοσιακές βρύσες και συνδυάζει άψογα το βουνό με τη θάλασσα.

Μακρινίτσα

26 χιλιόμετρα, 45 λεπτά

Η Μακρινίτσα, η οποία βρίσκεται 26 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti, είναι δικαίως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Πήλιο. Η πλούσια βλάστηση, η διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου, η πανοραμική θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο και το Βόλο και τα πολλά αξιοθέατα, εξηγούν τη δημοτικότητά της. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε μια απότομη δυτική πλαγιά του Πηλίου, τα σπίτια της φαίνονται σαν να κρέμονται από το βουνό.

Μηλιές

13 χιλιόμετρα, 20 λεπτά

Μέσα σε μια καταπράσινη πλαγιά του Πηλίου, μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti, βρίσκεται το χωριό Μηλιές, ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή χωριά του βουνού των Κενταύρων, συνδυάζοντας τέλεια τη φυσική ομορφιά με την τουριστική ανάπτυξη. Είναι το κεφαλοχώρι του δήμου, κοντά σε άλλα γραφικά χωριά του Πηλίου, όπως η Βυζίτσα και οι Πινακάτες. Το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι που έρχονται να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.

Μηλίνα

31 χιλιόμετρα, 50 λεπτά

Η Μηλίνα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό του Νοτίου Πηλίου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη Villa Amanti, με θέα στον Παγασητικό Κόλπο. Παρά την μεγάλη τουριστική της ανάπτυξη (εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα κλπ) δεν έχει αλλοιωθεί και διατηρεί το γραφικό και παραδοσιακό χαρακτήρα της.
Η προέλευση του ονόματος είναι σλαβική, από τη λέξη "mln" που σημαίνει ανεμόμυλο.

Πινακάτες

12 χιλιόμετρα, 20 λεπτά

Οι Πινακάτες είναι ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά του Πηλίου, με έντονο παραδοσιακό χρώμα και παλιά καλοδιατηρημένα αρχοντικά που του προσδίδουν έναν αέρα μοναδικό. Σε απόσταση μόλις 13 χιλιομέτρων από τη Villa Amanti,το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο που του επιτρέπει να έχει εντυπωσιακή θέα προς τον Παγασητικό και το υπόλοιπο Πήλιο.  

Πορταριά

20 χιλιόμετρα, 40 λεπτά

Από όλα τα χωριά του Πηλίου, η Πορταριά υπήρξε το μεγαλύτερο όσον αφορά την εμπορική ανάπτυξη, δεδομένου ότι είχε πολλές περιόδους ευημερίας και πλούτου. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti, χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, βόρεια του Βόλου, σε μια καταπράσινη πλαγιά με τρεχούμενα νερά και πανοραμική θέα στον Παγασητικό και τα γύρω χωριά.

Τρίκερι

59 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 30 λεπτά

Το Τρίκερι είναι ένα από τα 24 χωριά του βουνού των Κενταύρων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 59 χιλιομέτρων από το Villa Amanti. Είναι γνωστό ως το χωριό των τριών θαλασσών αφού περιβάλλεται από τον Παγασητικό στα βόρεια, τον Βόρειο Ευβοϊκό στα νότια και το Αιγαίο στα ανατολικά. Πρόκειται για ένα μεγάλο χωριό, με μεγάλη ιστορία, χτισμένο σε ένα λόφο με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα.

Τσαγκαράδα

35 χιλιόμετρα, 50 λεπτά

Η ορεινή Τσαγκαράδα είναι ένα από τα παλαιότερα και γνωστότερα  χωριά του Πηλίου, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από τη Villa Amanti. Βλέποντας την από μακριά μοιάζει πνιγμένη στην πλούσια βλάστηση και τα απέραντα δάση. Στα ανατολικά, μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα του Αιγαίου, με την απαράμιλλη ομορφιά της και στα δυτικά τις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου.

Χορευτό

54 χιλιόμετρα, 1 ώρα & 20 λεπτά

Το Χορευτό είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου, στις ακτές του Αιγαίου, 54 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti. Η ιστορία του χωριού είναι στενά συνδεδεμένη με την Ζαγορά, αφού είναι το επίνειο της και από εδώ ξεκινούσαν τα διάσημα πλοία του Ζαγορίου για τις εμπορικές τους δραστηριότητες στην Ευρώπη και την Ασία.
Η μεγάλη παραλία του Χορευτού, με ψιλή άμμο και με καταγάλανα νερά, έχει μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων.

Χόρτο

28 χιλιόμετρα, 45 λεπτά

Πολύ κοντά στη Μηλίνα και την Αργαλαστή, 28 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti, βρίσκεται το πανέμορφο Χόρτο, ένα ήσυχο και γραφικό χωριό, χτισμένο σε έναν κόλπο του Παγασητικού, γεμάτο από ελαιόδεντρα, με υπέροχες παραλίες. Χωρίς να χάσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, έχει αναπτυχθεί και προσφέρει κάθε είδους ανέσεις και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Please reload

bottom of page