top of page

Ακολουθήστε μας!!

Ο Μουντζούρης

Η συναρπαστική ιστορία σχετικά το τρενάκι και οι μυθικές ιστορίες του Πηλίου συνδυάζονται σε μια μαγική βόλτα!

 

 

Ο Μουτζούρης εγκαταλείπει το σταθμό

 

10:00 π.μ. – Σιδηροδρομικός Σταθμός στα  Άνω Λεχώνια.

 

Το σφύριγμα του τρένου σηματοδοτεί την αρχή ενός αξέχαστου ταξιδιού. Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου ξεκινά, η ιστορία είναι έτοιμη να ξεδιπλωθεί ...

 

Η διαδρομή ανάμεσα στα Άνω Λεχώνια με τις Μηλιές είναι ορεινή, με πλούσια βλάστηση, που αποτελείται κυρίως από πλατάνια, ελιές και πεύκα.Το υψόμετρο χαρίζει μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Προσθέστε επίσης ότι η μέγιστη ταχύτητα με το τρενάκι είναι  20 χλμ/ώρα   και μπορείτε να καταλάβετε γιατί  η εντυπωσιακή θέα πάνω από φαράγγια, υπέροχα παλιά γεφύρια και  σήραγγες  είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.

 

Κάνει μόνο μία στάση, στο χωριό μας, την Άνω Γατζέα και συνεχίζει έως τις Μηλιές, ολοκληρώνοντας τα τελευταία  15 χιλιόμετρα διαδρομής.

 

Μέχρι τις Μηλιές, η διαδρομή είναι γεμάτη με φυσική ομορφιά και διαθέτει πολυάριθμα αρχιτεκτονικά μνημεία, κυρίως κατασκευές από πέτρα και σκληρό γκρίζο ασβεστόλιθο που σχηματίζουν τοξωτά γεφύρια και τούνελ , ένα εξαίσιο δείγμα των οποίων είναι το πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι του Καλορέματος, στην περιοχή της Μαλάκι και η  γέφυρας του Ταξιάρχη από χάλυβα, επίσης γνωστή και ως «γέφυρα Ντε Κίρικο».

 

Το τέλος της διαδρομής  βρίσκεται στο σταθμό στις  Μηλιές του σταθμού. Παραδοσιακοί ξενώνες και ταβέρνες περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ ένα λιθόστρωτο μονοπάτι οδηγεί στην κεντρική πλατεία του χωριού (περίπου 15 λεπτά). Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει την εκκλησία των Ταξιαρχών, η οποία έχει κατασκευαστεί πριν από το 1741, τη βιβλιοθήκη που είναι μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα ή να επισκεφθεί το μουσείο λαϊκής τέχνης.

 

Η επόμενη ευκαιρία να θαυμάσετε την πιο γραφική σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα είναι στις 15:00, όταν το τρενάκι θα ξεκινήσει την κάθοδο του προς τα Άνω Λεχώνια.

 

 

 

Το τρένο λειτουργεί κανονικά από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένα κυκλικό ταξίδι γίνεται στο ορεινό τμήμα της γραμμής. Η διάρκεια είναι μία ώρα και τριάντα λεπτά, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης  15 λεπτών στο γραφικό σταθμό της Άνω Γατζέας, όπου ο καφές, το τοπικό τσίπουρο και τα αναψυκτικά είναι διαθέσιμα.

 

Η πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό στα Άνω Λεχώνια

Ο σταθμός βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από τη Villa Amanti. Μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο σταθμό με το αυτοκίνητο, καθώς υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης μπροστά από το κτίριο του σταθμού. Πινακίδες καφέ χρώματος δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε από τον κεντρικό δρόμο.

 

Η πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών

Ο σταθμός βρίσκεται 13 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti. Ο σταθμός είναι προσβάσιμος με το αυτοκίνητο και διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Πινακίδες καφέ χρώματος σας κατευθύνουν από τον κεντρικό δρόμο προς Μηλιές.

 

Πρόγραμμα & Τιμές

Η ώρα αναχώρησης από τα Άνω Λεχώνια είναι 10:00. Από τις Μηλιές το τρένο αναχωρεί στις 15:00. Και στις δύο διαδρομές γίνεται στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα.

Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφή κοστίζουν 18€ για τους ενήλικες και 10€ για τα παιδιά, ενώ η η μία διαδρομή κοστίζει 10€ και 6€ αντίστοιχα.

Το τρένο μπορεί να ενοικιαστεί  όλο το χρόνο, σε ειδικές τιμές.

 

Για πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση τρένων, τα εισιτήρια και το  πρόγραμμα του ταξιδιού, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Υποκατάστημα Βόλου, μέσω τηλεφώνου στο 24210 39723, μέσω e-mail στο grafeio.volou@trainose.gr, καθώς και καλώντας 14511, το οποίο λειτουργεί  σε 24-ωρη βάση.

bottom of page