top of page

Ακολουθήστε μας!!

Το Πήλιο έχει την καλή τύχη να βρέχεται στα νότια από τα νερά του ήρεμου Παγασητικού Κόλπου και στα ανατολικά από τα νερά του μαγευτικού Αιγαίου.

 

 

Οι παραλίες του Παγασητικού έχουν ζεστά, ρηχά, ήρεμα νερά, ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. 

 

Κρυψάνα

Κρυψάνα

Κατηφορίζοντας από το σπίτι και φτάνοντας στον κεντρικό δρόμο, ξεκινάει ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί σε μια μικρή παραλία, την Κρυψάνα. Αυτή είναι και η πιο κοντινή παραλία.

Κάτω Γατζέα

Κάτω Γατζέα

Δυστυχώς, η Κατω Γατζέα, αν και πολύ γραφικό λιμανάκι, δεν συνιστάται για μπάνιο.

Καλά Νερά

Καλά Νερά

Στα Καλά Νερά, παραλία που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο το μήκος της παραλίας, με καφέ και μουσική υπόκρουση. Μπορείτε να καθίσετε σε κάποιο ταβερνάκι, ουζερί, ψησταριά, καφετέρια ή μπαράκι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, κάτω από τα πυκνόφυλλα πλατάνια και ευκάλυπτους.

Άφησσος

Άφησσος

Στην Άφησσο, τα beach bar έχουν την τιμητική τους. Εάν είστε πιο δραστήριοι, εδώ μπορείτε να κάνετε windsurf και άλλα σπορ.

Κορώπη ή Μπούφα

Κορώπη ή Μπούφα

Η Κορώπη ή Μπούφα, ανάμεσα στα Καλά Νερά και την Άφησσο, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από την γύρω περιοχή.

Λεφόκαστρο

Λεφόκαστρο

Στο Λεφόκαστρο, ένας μόνο χωμάτινος δρόμος χωρίζει την πολύ ρηχή θάλασσα από τα μικρά μαγαζάκια στα οποία μπορείτε να πιείτε το καφέ ή το ουζάκι σας.

Χόρτο

Χόρτο

Ο δρόμος συνεχίζει για Χόρτο, ένα γραφικό χωριουδάκι με μικρά κολπάκια με πράσινα νερά.

Μιλήνα

Μιλήνα

Επόμενη παραλία είναι η Μηλίνα, με όμορφα κολπάκια για περισσότερη απομόνωση.

Αλογόπορος

Αλογόπορος

Όλη η διαδρομή μέχρι τον Αλογοπόρο, (το λιμανάκι απ’ όπου παίρνεις το θαλάσσιο taxi για το Τρίκερι) είναι γεμάτη με μικρούς κόλπους με όμορφα νερά.

Το Αιγαίο δεν χρειάζεται συστάσεις.

Τα καθαρά, βαθιά  και συχνά άστατα νερά του τραβούν σαν μαγνήτης όσους θέλουν να γευτούν την ομορφιά του.


Μπορείτε να φτάσετε στις παραλίες του Αιγαίου ακολουθώντας δύο διαδρομές:
 

Η πρώτη διαδρομή:

 

Στον κεντρικό δρόμο στρίβετε αριστερά προς Μηλιές και ακολουθώντας το δρόμο προς Τσαγκαράδα συναντάτε την πρώτη παραλία του Αιγαίου, το Καλαμάκι. 

 

Καλαμάκι

Καλαμάκι

Το Καλαμάκι είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τα βαθιά, κρύα, καθαρά νερά και δεν αποζητούν ιδιαιτέρως τον ήλιο, ο οποίος κρύβεται πίσω από τους βράχους από νωρίς το μεσημέρι, χαρίζοντας απίστευτη δροσιά σε όσους την επιλέξουν. Μαγαζάκια δεν υπάρχουν στην παραλία αυτή, αλλά υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό, το οποίο αναβλύζει από μία πηγή μέσα στους βράχους.

Λαμπινού

Λαμπινού

Ο αμέσως επόμενος κόλπος είναι η Λαμπινού, μια μικρή παραλία, η οποία πολύ συχνά είναι γεμάτη κόσμο.

Λιμνιώνας

Λιμνιώνας

Λίγο παρακάτω θα βρεθείτε στον Λιμνιώνα, μια όμορφη παραλία με ένα μικρό ταβερνάκι.

Νταμούχαρη

Νταμούχαρη

Δίπλα ακριβώς είναι η Νταμούχαρη, με γραφικά ταβερνάκια και υπέροχα νερά.

Φακίστρα

Φακίστρα

Στην Φακίστρα, μπορείτε να κατεβείτε από ένα αρκετά δύσκολο μονοπάτι, αλλά όταν φτάσετε θα αποζημιωθείτε από το όμορφο κολπάκι που λίγοι επισκέπτονται.

Μυλοπόταμος

Μυλοπόταμος

Στη συνέχεια συναντάτε τον διάσημο Μυλοπόταμο, μία από τις πιο γνωστές και μεγάλες παραλίες του Πηλίου, η οποία συνήθως έχει μεγάλα κύματα. Εάν όμως την πετύχετε ήρεμη, θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μια λίμνη.

Παρίσαινα

Παρίσαινα

Τέλος, μέσα από την παραλία, μόλις περάσετε το λοφάκι που θα συναντήσετε, θα αντικρύσετε τη Παρίσαινα, την ιδανική παραλία για πιο «ελεύθερες» καταστάσεις, αφού σε αυτήν επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Χορευτό

Χορευτό

Προχωρώντας θα βρεθείτε στο Χορευτό, μια μεγάλη και φαρδιά παραλία, ιδανική για οικογένειες και όχι μόνο αφού οι ταβέρνες και τα καφέ είναι σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Άγιος Ιωάννης

Άγιος Ιωάννης

Εάν είστε πιο κοσμικοί, ο Άι Γιάννης σας περιμένει με οργανωμένη παραλία, beach bar, μαγαζιά και πολύ κόσμο διαφόρων ηλικιών.

Η δεύτερη διαδρομή: 

 

Στον κεντρικό δρόμο από την Αργαλαστή στρίβουμε αριστερά για Ξυνόβρυση – Μελανή – Πάλτση.

 

Μελανή

Μελανή

Στη Μελανή, μια μεγάλη παραλία με υπέροχα βαθιά νερά, επιτρέπεται ο γυμνισμός και αρκετοί κατασκηνωτές την επιλέγουν σαν τόπο διαμονής. Εάν φροντίζετε την εμφάνισή σας, στην άκρη της παραλίας υπάρχει άργιλος για να κάνετε μάσκα ομορφιάς, σε ένα φυσικό spa. Η παραλία δεν έχει σκιά, αλλά αυτό μην σας ανησυχεί. Υπάρχει δίπλα ένα ταβερνάκι, μέσα στα πλατάνια, για πιο δροσερά μεσημέρια.

Πάλτση

Πάλτση

Η Πάλτση είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο, ιδανική για χαλάρωση.

Ποτιστικά

Ποτιστικά

Δίπλα στη Μελανή, συναντάτε στα Ποτιστικά, μια πανέμορφη παραλία, με ψιλή άμμο, καταγάλανα νερά κι ένα βράχο στον οποίο οι πιο τολμηροί ανεβαίνουν και βουτούν.

bottom of page