top of page

Ακολουθήστε μας!!

Στις υπέροχες παραλίες του Πηλίου, εκτός από κολύμπι και χαλάρωση μπορείτε να ασχοληθείτε και με άλλες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, θαλάσσιο ski, wind surfing, jet ski και ιστιοπλοΐα.

 

Δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος για πεζοπορία από το Πήλιο το οποίο διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο μονοπατιών (πάνω από 500 χλμ συνολικά). Υπέροχες διαδρομές, μέσα σε πυκνή βλάστηση, οικισμούς και θέα να σου κόβει την ανάσα. Οι πιο γνωστές διαδρομές είναι: Καλά Νερά – Μηλιές, Μηλιές – Τσαγκαράδα, Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη και Μηλιές – Λεχώνια.

 

Από τη Villa Amanti, μπορείτε να κάνετε μέρος της τελευταίας διαδρομής, ξεκινώντας από το σταθμό της Άνω Γατζέας και ακολουθώντας το μονοπάτι που πάει παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές να καταλήξετε στις Μηλιές έχοντας διασχίσει ένα καταπράσινο περιβάλλον και τη γνωστή γέφυρα Ντε Κίρικο.

Μπορείτε να βρείτε ιδιαίτερες διαδρομές στα sites: www.pilionwalks.com και walking-pelion.blogspot.ch

 

Πολλές από τις ορειβατικές διαδρομές, όπως η διαδρομή Μηλιές Λεχώνια και Καλά Νερά-Μηλιές-Πινακάτες-Καλά Νερά, είναι ιδανικές και για ορεινή ποδηλασία. Εφοδιαστείτε με ένα καλό ποδήλατο, τον κατάλληλο εξοπλισμό, ένα μπουκάλι νερό και διάθεση για άσκηση και περιπέτεια και ξεκινήστε.

 

Ο ξενώνας μας συνεργάζεται με τη Montis Ordo, η οποία μπορεί να σχεδιάσει και να οργανώσει πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές προσαρμοσμένες στις επιθυμίες σας και τη φυσική κατάσταση σας.

 

Εξαιρετική εμπειρία αποτελεί το cayoning στο Πήλιο. Τα φαράγγια του Πηλίου χαρακτηρίζονται από την πυκνή βλάστηση τους και τις υπέροχες παραλίες στις οποίες εκβάλουν. Εάν έχετε καλή φυσική κατάσταση, γνωρίζετε να κολυμπάτε και δεν έχετε υψοφοβία, τότε δεν θα πρέπει να χάσετε την κατάβαση του φαραγγιού του Μυλοπόταμου και της Νταμούχαρης.

 

Για τους πιο τολμηρούς θα προτείναμε ορειβασία και αναρρίχηση, σε άριστες και πλήρως ασφαλισμένες διαδρομές ποικίλης δυσκολίας. Μία άλλη δραστηριότητα που θα σας ενθουσιάσει είναι τοκανό-καγιάκ θαλάσσης. Θα επισκεφτείτε μέρη που δεν θα μπορούσατε να δείτε με κανέναν άλλο τρόπο. Κρυμμένες σπηλιές και παραλίες θα αποκαλυφθούν στο ταξίδι σας και η εμπειρία θα σημαδέψει τις διακοπές σας.

 

Διακοπές στο βουνό των Κενταύρων δεν υφίστανται χωρίς ελεύθερη ιππασία. Μια βόλτα με τα ελληνικά άλογα της περιοχής, μέσα στα δάση οξιάς και καστανιάς ή στις πανέμορφες ακρογιαλιές θα σας μείνει αξέχαστη. Αρκετοί ιππικοί όμιλοι και επαγγελματίες του χώρου οργανώνουν εκδρομές και διαδρομές που θα σας σαγηνέψουν (www.magnesia-tourism.gr).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν πάλι σας αρέσει το σκι, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Villa Amanti και μπορείτε να είστε εκεί σε 45 λεπτά. Απέχει 2χλμ. από τον οικισμό των Χανίων Πηλίου, 8 χλμ. από τον οικισμό του Αγ. Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο. Αναπτύσσεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ., υψόμετρο το οποίο είναι εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο και του προσδίδει ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και το κλίμα.

 

Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 1 5χιλιομέτρων:

4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)

1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χιλιομέτρων, μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.

 

Διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο.

 

Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: www.pelionski.gr

bottom of page